הי כולן,
באמריקה גם לירקות חייב להיות גיבור-על, כך הכרתי את הירק בעל אלף הסגולות ה"קייל".
כשעברנו לארצות הקור הדברים הראשונים שהתעסקתי בהם היו הקיומיים ביותר כמו: לדאוג שהבנות יסתגלו לבית ספר, למצוא גן מתאים, להבין איך יוצאים לקנות חלב במינוס 10 מעלות ולבחור איזה מגזין הולך להיות זה שיחליף את הקריאה הלא מאותגרת אינטלקטואלית שלי בשישי בערב...או בקיצור: איך נראה "לאשה"/"את" באנגלית?
כמעט בכל מתכון שני בשלל הירחונים שרכשתי היה מוזכר הקייל (בכל צורותיו). שהוא סוג של כרוב שנראה כמו חסה שאיבדה פרופורציה. מסתבר שיש בעלה האובר סייז הזה מינרלים, ויטמינים אבל גם דברים הרבה יותר אקזוטיים כמו: אנטי אוקסידנטים וסיבים היפר תזונתיים.
הוא רק נראה תמים...
לימונדת קייל
בפעם הראשונה שניסיתי להכין פריטטת קייל לארוחת ערב כולנו הלכנו לישון רעבים... כל כך הרבה התעסקות שהסתימה בעיסה מרירה שלאף אחד לא היה נעים לא לבלוע כי עבדתי עליה כל אחר הצהריים. וכך הקייל הפך אצלינו למילה נרדפת ל: "איכס".
עבודת צוות מכינים ראפ ירקות מעלי קולרד
עד שהכרתי את אביגיל (אבי) , או כמו שאני קוראת לה AbbyKale. שהיא מורת דרך לתזונה ופשוט משב רוח של אנרגיות חיוביות בהרבה תחומים . בשבוע שעבר ממש לפני חג שבועות היא העבירה סדנה על ירוקים אצלינו בבית ופתאום הקייל לא נראה כל כך נורא. הכל היה כל כך טעים וטרי וקליל ועשה חשק לעוד.
אבי בפעולה...
ציפס קייל -דקה לפני הכניסה לתנור.אפילו את הבנות שלי זה שכנע!
וכך בין כל הפשטידות והעוגות עתירות השמנת והגבינות הצהובות של שבועות ביצבצה קערה ענקית של סלט קייל שהפך להיות הלהיט בשולחן. כי כנראה שלא רק אותי זה מפתיע שקייל יכול להיות טעים מאד...
אני חושבת שאפשר להשיג אותו בארץ בשוק האיכרים ובחנויות טבע. גם אפשר למצוא באתר של WHOLE FOODS מתכונים ורעיונות מדליקים.
קייל ציפס:
1 ראש של קייל (ירוק או מסולסל)
שמן זית לכיסוי קל
מלח הימלאיה ורוד (אפשר גם מלח רגיל, אבל זה מלח באמת מיוחד וטעים)
כדי להוסיף ערך תזונתי ופריכות אפשר להוסיף שקדים טחונים ממש לפני שמכניסים לתנור.
לחמם תנור ל135 מעלות
לקרוע את העלים לחתיכות בגודל ביס.
לכסות את העלים קלות בשמן זית ומלח ולעסות אותם כדי שכל העלים יהיו מכוסים.
לשים על תבנית אפיה ולדאוג שהעלים לא יחפפו אלא יהיו יחסית מופרדים אחד מהשני.
מכניסים לתנור ל30-40 דקות עד שהעלים פריכים (כדאי להפוך את העלים בעדינות אחרי 20 דקות)
בסוף יוצא ציפס!! אז מה עם הוא עשוי מעלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה